Binnenzonwering

Een huis met veel natuurlijke lichtinval staat vaak hoog op ons lijstje. Deze vele, mooie, grote ramen wil u echter wel een beetje kunnen managen. Direct en fel zonlicht kan namelijk niet alleen heel hinderlijk zijn voor u, maar kan ook uw meubels en vloer flink doen verkleuren. Ook zorgt zonlicht voor warmte in huis, waar u in de warmste dagen van het jaar totaal niet op zit te wachten. En dan hebben we het nog niet eens over de inkijk van voorbijgangers en buren gehad! Een goed plan voor binnenzonwering, helpt u al deze nadelen te managen met behoud van alle voordelen van uw lichte, fijne woning. Er zijn vele typen zonwering, passend bij uw wensen en smaak te vinden. We helpen u graag met een persoonlijk advies om zo tot uw perfecte plan te komen. Hieronder leggen we een groot aantal typen binnenzonwering uit. Gordijnen hebben wij niet meegenomen in dit deel binnenzonwering, maar vindt u terug onder een eigen hoofdstuk in het menu.

Horizontale jaloezie:

Deze raambekleding bestaat uit horizontale lamellen, waarmee u de lichtinval en inkijk zelf goed kan bepalen. De horizontale lamellen geven u een mooi lijnenspel en zorgen direct voor sfeer. Er zijn vele mogelijkheden om uw jaloezieën helemaal naar uw smaak te maken. U kunt kiezen uit alle mogelijke kleuren en u kunt kiezen voor een passende ladderband ter verdere afwerking. En uiteraard zijn de lamellen in verschillende breedtes te verkrijgen, van smal en verfijnd, tot breed en stoer (16-70 mm). Vindt u het vervelend om handmatig uw jaloezieën te bedienen, dan is elektrische bediening ook een gave optie voor u!
De horizontale jaloezie is beschikbaar in verantwoord hout (voor iedere gekapte boom wordt een nieuwe geplant) of aluminium. Voor natte ruimtes zoals uw badkamer is de roestvrije aluminium variant de beste optie.

Duette:

Duette raambekleding bestaat uit twee lagen gevouwen stof, die zich als een harmonica opvouwen als deze wordt opgetrokken. Het zijaanzicht laat een honingraatstructuur zien, waar de touwtjes doorheen lopen. Deze dubbele structuur is niet alleen heel mooi, maar werkt daarbij ook nog isolerend! Door de speciale “top down – bottom up” functie kunnen uw ramen geheel, maar ook deels bekleed worden. Perfect tegen inkijk, zonder al het licht af te sluiten.

De mogelijkheden qua modellen en bediening zijn ontelbaar. Er zijn speciale montageprofielen voor kunststof kozijnen en er kunnen zelfs passende oplossingen gevonden worden voor koepels en ander bijzondere vormen ramen. Duette raambekleding is beschikbaar in verschillende stoffen en een grote selectie kleuren.

Plissé:

Plissé raambekleding is vergelijkbaar met de duette raambekleding, alleen bestaat de plissé raambekleding maar uit een enkele laag geplooide stof. Ook het plissé gordijn is beschikbaar in vele kleuren en stoffen en kan zowel het gehele raam bekleden als slechts een deel ervan, door de handige “top down – bottom up’-functie. Voor kunststof kozijnen zijn er speciale oplossingen met betrekking tot de installatie en ook voor bijzonder raamvormen en koepels zijn er passende oplossingen. De enkele stof van het plissé gordijn maakt het mogelijk een zeer transparante / doorzichtige variant te kiezen voor een luchtig en open gevoel.

Verticale lamellen:

Verticale lamellen waren in de jaren ’70 en ’80 een absolute hit. Door het gebruik van nieuwe materialen en kleuren is dit type raambekleding weer helemaal van nu geworden. De verticale lamellen laten u de lichtinval en privacy perfect regelen. Vooral bij hoge ramen komt dit raamtype uitermate goed tot zijn recht en benadrukken de lamellen de hoogte van uw ramen en geven een luxe en grafisch effect aan uw inrichting.
De verticale lamellen zijn beschikbaar in verschillende materialen, ontelbaar veel kleuren en verschillende lamelbreedtes (89, 127 of 250 mm). Verticale lamellen zijn ook geschikt voor ramen met een schuine onder- of bovenkant.

Versus-gordijnen:

Met de nieuwste uitvinding “Versus-gordijnen”, hoeft u niet meer te kiezen tussen transparante gordijnen of lichtdichte raamdecoratie die voor maximale privacy en dimming zorgt! In de transparante in-between wave gordijnen, zijn namelijk lichtdichte verticale lamellen verborgen. Door de wave-plooi valt het transparante gordijn perfect golvend voor het raam, in de plooien zijn onzichtbaar de lamellen verwerkt. Door deze lamellen te sluiten creëert u een compleet dichte raambekleding, die uw ruimte afsluit voor licht en inkijk.
Het wave-gordijn is in een smalle en een brede plooi beschikbaar met een verticale lamel van 89 of 127 mm breed. Het Versus-gordijn is in meer dan 250 kleuren beschikbaar en zelfs de rails is in meerdere kleuren te verkrijgen. We laten u graag deze innovatie in raambekleding zien in onze showroom!

Verticale lamellen:

Verticale lamellen waren in de jaren ’70 en ’80 een absolute hit. Door het gebruik van nieuwe materialen en kleuren is dit type raambekleding weer helemaal van nu geworden. De verticale lamellen laten u de lichtinval en privacy perfect regelen. Vooral bij hoge ramen komt dit raamtype uitermate goed tot zijn recht en benadrukken de lamellen de hoogte van uw ramen en geven een luxe en grafisch effect aan uw inrichting.
De verticale lamellen zijn beschikbaar in verschillende materialen, ontelbaar veel kleuren en verschillende lamelbreedtes (89, 127 of 250 mm). Verticale lamellen zijn ook geschikt voor ramen met een schuine onder- of bovenkant.

Paneelgordijnen:

Paneelgordijnen zijn stoffen panelen die naast elkaar of over elkaar te schuiven zijn. De breedte en hoogte van de panelen kunt u zelf bepalen, tussen minimaal 50 en maximaal 130 cm breed en tot maar liefst drie meter hoog. De panelen kunt u individueel verschuiven of u kunt de panelen aan elkaar koppelen met behulp van een koordsysteem. U kunt met de paneelgordijnen uitstekend de lichtinval en inkijk bepalen. Ook zijn de paneelgordijnen goed te gebruiken als een flexibele, luchtige roomdivider.
De paneelgordijnen zijn in vele kleuren en materialen beschikbaar. Ter afwerking kunt u de panelen verfraaien met houten of aluminium lamellen van 25 of 50 mm.

Rolgordijnen:

Met een rolgordijn sluit u gemakkelijk uw raam in zijn geheel of gedeeltelijk af. Welke stof u kiest voor het gordijn, bepaalt de functie en het uiterlijk.
Met een transparante stof dimt u het daglicht, maar houdt u wel het uitzicht naar buiten. Voorbijgangers kunnen dan slechts contouren zien en niet duidelijk naar binnen kijken.
Met een dikkere en verduisterende stof, kunt u al het licht en de inkijk afsluiten. Fijn bijvoorbeeld voor in de slaapkamer en ideaal voor mensen die overdag slapen.
Een rolgordijn leent zich qua systeem perfect voor gebruik in (schuine) dakramen.
Naast de verschillende opties in stof, kunt u ook kiezen uit verschillende afwerkingen en installatiesystemen. Zo zijn er verschillende cassettes verkrijgbaar waar de rol netjes in weggewerkt kan worden en zijn er zelfs elektrische systemen verkrijgbaar die op afstand te bedienen zijn.

Duorolgordijnen:

Een duorolgordijn of roljaloezie is een variant op het standaard rolgordijn. De stof van dit gordijn heeft twee verschillende stofbanen, een transparant en een dicht, die u over elkaar heen kunt bewegen. Zo kunt u zelf bepalen hoeveel inkijk en lichtinval u heeft, op elk moment van de dag.
De twee verschillende stofbanen, met de verschillende structuren geven het gordijn een prachtig uiterlijk. Ook in onopvallende kleuren, wordt dit gordijn nooit saai.
Het duorolgordijn is beschikbaar in vele kleuren, stoffen en afwerkingen. Er zit absoluut een perfecte optie voor u tussen!

Vouwgordijn:

Het vouwgordijn lijkt qua werking op het rolgordijn. Echter wordt de stof, zoals de naam al doet vermoeden niet opgerold, maar met behulp van baleinen gevouwen in horizontale banen.
Het vouwgordijn geeft een warme, huiselijke uitstraling en wordt vaak gebruikt in landelijke huisstijlen. Bijna iedere gordijnstof is voor het vouwgordijn te gebruiken. Er zijn zelfs stoffen ontwikkeld die ook in de badkamer gebruikt kunnen worden.
Door gebruik van een extra voering kunt u uw privacy vergroten, perfecte verduistering verkrijgen, betere isolatie en een mooie demping van geluid realiseren.