Horren

Een goed geventileerde woning is een absolute must voor een gezonde leefomgeving. En zeker met wat warmer weer zet u natuurlijk graag de deuren en ramen open voor een welkom briesje en wat frisse lucht. Echter opdringerige insecten en rondvliegende pollen houdt u wel graag buiten! Door de inzet van een goede hor in uw kozijnen, kunt u veel irritatie voorkomen.

Horren zijn beschikbaar in vele soorten en maten, ook maatwerk/afwijkende vormen, en kunnen worden toegespitst op uw individuele wensen. Zo zijn er verschillende soorten gaas, zoals het extra transparante en ventilerende “transpatec”, het extra scheurvaste “petscreen” en het speciale pollenwerende gaas dat tot 90% van de pollen tegenhoudt terwijl de ventilatie behouden blijft. Hieronder vindt u een uitleg van de verschillende horsystemen.

Inzethor: Dit is een losse hor, die u zelf in en uit het kozijn het kan plaatsen. De borstelafdichting zorgt voor een perfecte afsluiting en bescherming van het kozijn.

Rolhor: De rolhor kunt u vergelijken met een rolgordijn. De hor zit in een vaste koof boven of onder uw raam, welke u naar wens uit kan rollen en vastzetten. De rolhor is toepasbaar op alle standaard typen ramen en dakramen. De rolhor zit een cassette wordt door profiel geleid en is alleen toepasbaar bij (dak)ramen.

Plisséhordeur: De plisséhordeur wordt door een op of in uw kozijn geplaatst profiel open en dicht geschoven. Anders dan een rolhor, is de hor niet glad maar heeft een plissé structuur met plooien. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt ervoor dat er geen spanning op de stof staat en de deur op iedere gewenste stand open gezet kan worden. De deur schiet dus niet hard naar binnen als deze voor het eindpunt losgelaten wordt. Ook omdat de stof niet op spanning staat, zal er minder snel schade ontstaan als er bijvoorbeeld per ongeluk tegenaan gelopen wordt.

De plisséhordeur is te gebruiken bij nagenoeg alle enkele, dubbele en schuifdeuren. In ingeschoven positie, zit het gaas opgesloten waardoor de levensduur verlengd wordt.

Scharnierende hordeur: Deze hordeur wordt naar binnen of naar buiten geopend, zoals een reguliere deur. De scharnierende hordeur wordt, niet geheel onverwachts, geplaatst op een set scharnieren op het kozijn. Aan de andere kant van het kozijn wordt de hordeur vastgezet door magneten of een magneetstrip. De deuren zijn vaak gemakkelijk te installeren en demonteren.

Pendelhordeur: De pendelhordeur is een variant op de scharnierende hordeur en kan naar beide kanten openslaan. De pendelhordeur is de ideale hordeur voor u als u kinderen en/of huisdieren heeft. De deur kan niet de verkeerde kant op geduwd worden en sluit automatisch waarna hij in de gesloten positie blijft staan. De deur wordt bevestigd in een profiel dat de zijkanten en bovenkant van deurkozijn geïnstalleerd wordt.