Egalisatie

Een goede basis is het begin voor alles, zo ook voor uw vloeren. De ene vloerbedekking is wat vergevingsgezinder dan de andere, maar alle vloeren liggen mooier en strakker als deze op een goed geëgaliseerde vloer geplaatst worden. Vloeren zoals plak-PVC en marmoleum hebben de strakste ondergrond nodig. Andere vloertypen kunnen wel of in combinatie met een ondervloer ook over een iets minder strakke ondergrond geplaatst worden.

Het egaliseren van de vloer wordt gedaan met egaline. De egaline wordt met water gemengd en tot een gladde substantie gemixt. Deze vloeibare massa wordt vervolgens met een speciale kam gelijkmatig over de vloer verdeeld, zodat er een mooi glad en vlak oppervlak ontstaat. De egaline vormt een laag van 2-3 mm over de bestaande vloer en volgt daarmee de glooiing van de oude vloer. Deze behandeling maakt dus uw vloeren vlak, maar niet waterpas.
Na ongeveer 6 uur drogen kan er weer voorzichtig over de vloer gelopen worden en na 24 uur drogen kan de topvloer geplaatst worden.
Vleugel Vloeren kan uiteraard de vloer voor u egaliseren. Wij adviseren u graag over de beste ondergrond voor uw vloerkeuze.

Installatie:
Het egaliseren van uw vloer kunt u het beste door een professional laten doen. Wij nemen deze klus graag op ons voor u.