Plinten en profielen

Plinten en profielen zijn vaak onmisbaar bij het plaatsen van een nieuwe vloer of het renoveren van een bestaande vloer. Bij vloeren die met wat speling gelegd moeten worden, zoals bijvoorbeeld laminaat en parket, zijn plinten een absolute must. Zij zorgen ervoor dat er geen lelijke, onhygiënische ruimte tussen uw muur en vloer is. Maar ook bij de andere vloertypen zorgt een mooie, strakke plint vaak voor het mooiste eindresultaat. Het is vaak de zogeheten kers op de taart, die het afwerkingsniveau van uw ruimte naar een hoger plan tilt.

Daarbij beschermen hoge plinten uw muren bijvoorbeeld ook tegen stoten. We kennen allemaal de stofzuiger die de bocht net even anders neemt dan wij in gedachten hadden. En met dweilen is het ook erg fijn als je mooi langs de plint kan gaan en niet direct de mooi geverfde muur hoeft te raken.

Plinten zijn in verschillende vormen en maten te verkrijgen passend bij uw smaak en wensen. Wist u dat er ook speciale plinten zijn, waar u uw kabels netjes in kan wegwerken?

Profielen zijn speciale strips waar u uw vloer netjes mee kunt afwerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een overgang tussen twee typen vloeren. Hier wil u liever geen verhoging tussen aanbrengen in de vorm van een drempel, maar wel een mooie netje overgang creëren. Ook bij traptreden wordt vaak gebruik gemaakt van profielen, om deze netjes af te werken of om deze op de randen stootvaster te maken. 

Bij ons in de showroom kunt u de verschillende opties bekijken, wij adviseren u graag over de beste opties voor u.