Laminaat

Er is bijna geen huis in Nederland te vinden, waar u dit vloertype niet aantreft! Laminaat heeft namelijk een gunstige prijsstelling en is relatief eenvoudig zelf te installeren.
Dankzij de nieuwste printtechnieken en het gebruik van reliëf is laminaat haast niet meer van echt hout of steen te onderscheiden. Maar het onderhoud en het gebruik zijn vele malen eenvoudiger.

Ook leuk is dat er ook houtsoorten te vinden zijn, die normaal niet gebruikt kunnen worden. Een lichte grenen vloer, voor die stijlvolle Scandinavische look, is in laminaat gewoon beschikbaar. Terwijl deze houtsoort van nature veel te zacht zou zijn om op de vloer te leggen.
Ook de visgraat-vloertrend heeft het laminaat niet overgeslagen. Er zijn meerdere patronen laminaatvloer te verkrijgen. Voor iedere woonstijl is er een mooie laminaatvloer te vinden!

Laminaat is beschikbaar in verschillende maten planken en tegels. De term v-groef duidt er op of er een schuin afgewerkte rand aan de plank is gemaakt, om deze meer definitie te geven.
Laminaat wordt zwevend gelegd en kan daardoor wat meer geluid bij gebruik veroorzaken, een ondervloer passend bij uw situatie is daarom aan te raden.

Installatie:
Laminaat is relatief gemakkelijk te installeren. Woont u in een appartement of een gehorige woning, dan raden wij u aan een geluiddempende ondervloer te plaatsen.
Laminaat kan in combinatie met vloerverwarming geïnstalleerd worden.