Tapijttegels

De tapijttegel is het flexibele broertje van het kamerbreed tapijt. Tapijttegels zijn verkrijgbaar in verschillende maten tegels en planken in net zo’n grote of zelfs grotere verscheidenheid als tapijt. Het grote voordeel van dit modulaire tapijt is, dat de tegels gemakkelijk te installeren, te verwijderen en te vervangen zijn.

Tapijttegels zijn zacht aan de voeten, geluiddempend en in alle mogelijke kleuren, structuren en poolhoogtes te verkrijgen. U kunt naar alle vrijheid mixen en matchen. Met dit vloertype kunt u uw creativiteit volledig los laten gaan.

Tapijttegels zijn ook een duurzame optie. Er wordt geen chemische lijm bij de installatie gebruikt en als er een beschadiging is kunt u gemakkelijk alleen de beschadigde tegel vervangen, waardoor u heel lang van uw vloer kunt genieten. Ook zijn de meeste producenten van tapijttegels flink bezig met de verduurzaming van hun product. Sommige productlijnen bestaan uit bijna geheel gerecyclede grondstoffen en de meeste tegels kunnen na staat van dienst ook weer hergebruikt worden in de productie van nieuwe tegels. Daarbij worden een aantal merken in Nederland geproduceerd, waardoor ook het transport van uw vloer een duurzame optie is.

Omdat tapijttegels in zo’n grote verscheidenheid te verkrijgen zijn, varieert ook de prijsklasse van dit type vloer enorm. Het kan letterlijk de goedkoopste als de duurste vloeroptie voor u zijn. We adviseren u graag over de juiste vloer voor uw ruimte.

Installatie:
Tapijttegels zijn relatief gemakkelijk te leggen. De tegels hoeven niet verlijmd te worden en de planken en tegels hebben een handzaam formaat. Het snijverlies bij installatie is minimaal. Voor projectvloeren zijn tapijttegels vaak een gewilde keus, omdat grote oppervlakken relatief snel te bekleden zijn en de tegels indien nodig ook gefaseerd geplaatst kunnen worden.

Dit vloertype is geschikt om in combinatie met vloerverwarming te installeren.