Houd uw PVC-vloer als nieuw!

mei 2, 2023

Nieuwe visgraatvloer @huizedop

Kunt u ook geen genoeg krijgen van alle interieurinspiratie op Instagram en Pinterest? Dan kent én volgt u vast Judith Smit van @huizedop!  Een verhuizing naar een nieuwe tijdelijke woning is aanstaande voor Judith en zoals het een “stijlgoeroe” betaamt moet ook...

Binnenkijken bij: De creatieve vloeren van ATKB in Wageningen

Wat voor een vloer installeer je voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in bodemonderzoek? Een interieurarchitect wist hier wel raad mee en bedacht een toffe mix van verschillende vloeren om een knipoog te maken naar de verschillende grondsoorten en een link te maken...

Trend 2024 “Meaningful Earth”

Het gaat gelukkig langzaam, maar de zomer begint toch echt weer in de herfst te veranderen. Dit betekent dat we de komende maanden meer tijd binnenshuis gaan doorbrengen. Hoog tijd om weer eens even naar de inrichting van uw huis te kijken en u voor te bereiden op uw...

Design onder uw voeten

Uw vloer is wellicht letterlijk het laagste punt in uw ruimte, maar door krachtig design in te zetten kan uw vloer de ruimte naar grote designhoogten tillen. In deze blog zetten we graag het Nederlandse bedrijf Forbo Flooring in het zonnetje. Door hun samenwerkingen...

Binnenkijken bij Veluws Hotel en vergadercentrum

Het aan de rand van de Veluwe gelegen hotel en vergadercentrum te Ede, biedt een oase aan rust voor haar gasten. Vleugel Vloeren werd ingeschakeld om meerdere ruimtes van de populaire accommodatie weer van mooie, nieuwe vloeren te voorzien. Hotelkamers De verouderde...

Binnenkijken bij gloednieuw bedrijfspand te Amersfoort

Dit nieuwbouw kantoorpand in Amersfoort werd zogezegd “kaal” opgeleverd. De entree, trap en kantoorruimte moesten nog van vloerbedekking worden voorzien. Een perfecte klus voor Vleugel Vloeren natuurlijk!  De wens was, om niet alleen een mooie, maar vooral ook...

Bestseller 2023:

Visgraat, visgraat, visgraat! De patroonvloer, en dan met name de visgraatvloer, blijft onverminderd populair dit jaar.  Een mooie patroonvloer geeft direct allure aan een ruimte. Waar voorheen nog gedacht werd dat alles rustig en onopvallend moest zijn, durven...

Nieuw: Re-life en Vivalife

Duurzame Gordijnstoffen Lifestyle Interior komt met twee prachtige nieuwe collecties gordijnstoffen, gemaakt van gerecycled en geupcycled basismateriaal. “Groene” gordijnen, beschikbaar in vele mooie kleuren. Sfeervol, functioneel en duurzaam! Duurzaamheid is wat de...

Binnenkijken bij Veneta

Het snelgroeiende bedrijf Veneta Raamdecoratie begon flink uit haar jasje te groeien en moest daarom verhuizen naar een nieuw kantoorpand in Zwolle. Het jonge bedrijf wilde graag een uitnodigende moderne uitstraling creëren en gebruik maken van zowel PVC als...

De sterke PVC-vloer is gemaakt om lang mee te gaan, maar hoe blijft uw mooie, net geïnstalleerde vloer er nu ook jarenlang als nieuw uitzien? Met onderstaande praktische tips en adviezen, kunt u uw PVC-vloer in topconditie houden en er jarenlang van genieten.

Poetsen als een pro

Zand, kleine steentjes en ander vuil van buiten zijn de grote vijanden van iedere vloer. Deze hebben een schurende werking en zorgen voor slijtage aan de vloer. De vloer goed schoon houden is dus erg belangrijk. Hoe houdt u uw PVC-vloer schoon en hygiënisch:

 • Stofzuigen wanneer nodig.
  Dit klinkt wellicht gemakzuchtig van ons. Maar hoe vaak u moet stofzuigen, hangt volledig van het gebruik van de ruimte af. Heeft u bijvoorbeeld een rustig huishouden, waar iedereen netjes zijn schoenen uittrekt bij de deur? Of heeft u een druk huishouden met kinderen en/ of huisdieren die de hele dag van buiten naar binnen rennen? Ook bij kantoren en winkels is een groot verschil in gebruik te zien. Simpel gezegd: hoe meer verkeer en hoe meer vuil er naar binnen gelopen wordt, hoe vaker u moet stofzuigen. Voor de een is dit dagelijks en voor de ander wekelijks.
 • Regelmatig dweilen.
  Door de PVC-vloer te dweilen, verwijdert u vuil dat niet door de stofzuiger wordt opgepakt, eventuele vlekken en vet van uw PVC-vloer. Gebruik voor het dweilen een speciale PVC-reiniger, deze is PH-neutraal en zal uw vloer hygiënisch reinigen, zonder deze aan te tasten of een filmpje op de vloer achter te laten.
  Gebruik geen allesreinigers of groene zeep, deze bevatten teveel zeep. Gebruik ook geen schoonmaakazijn of chloor, deze middelen zijn te agressief voor de beschermlaag van uw PVC-vloer. Heeft u geen PVC-reiniger in huis, gebruik dan alleen lauwwarm water.
  Gebruik voor het dweilen een vochtige (niet te natte) mop of doek en gebruik lauwwarm (niet te heet) water, voor het beste resultaat.
 • Gebruik geen stoomreiniger.
  Hier zijn nog geen officiële testen mee gedaan. De hitte zou het PVC kunnen laten krimpen of de lijmlaag kunnen aantasten.

Voorkomen is beter dan genezen

Er zijn een aantal zaken die het op uw mooie nieuwe vloer voorzien hebben. Met de volgende praktische oplossingen, kunt u gelukkig veel schade voorkomen:

 • Zorg voor goede schoonloopmatten bij de buitendeuren, deze vangen tot wel 80% van het vuil op en voorkomen daarmee slijtage aan uw vloer en het scheelt u weer schoonmaken!
 • De zon is een krachtige tegenstander van uw vloer. Waar de zon ons een dieper kleurtje geeft, heeft deze juist een verblekend effect op uw PVC-vloer. Door het gebruik van goede binnen- en buitenzonwering, voorkomt u verkleuring van uw vloer.
 • Gebruik beschermende doppen onder uw meubels van bijvoorbeeld “Scratch No More”, om lelijke krassen bij het schuiven van meubilair te voorkomen. Plakviltjes blijven meestal niet goed zitten en trekken vuil aan, deze bieden daarom niet de juiste bescherming.
 • Let op met het gebruik van rubber op uw PVC-vloer. Denk hierbij aan randen van voederbakjes, matten en de wielen van rollators/rolstoelen/scootmobiels. In het rubber zitten vaak weekmakers die verkleuringen kunnen veroorzaken in uw vloer.
 • Gebruik speciale onderleggers onder uw bureaustoel of zorg voor zachte wieltjes zonder rubber, om lelijke krassen en slijtage rond uw werkplek te voorkomen.

Jarenlang gelukkig samen

Uw nieuwe PVC-vloer is geen veeleisende liefde. Door het gesloten oppervlak is ze gemakkelijk en goed te reinigen en ligt ze niet wakker van een omgegooid drankje, door de kamer geslingerd eten door uw baby of zeiknatgeregende werknemers die terugkomen van hun lunchpauze. Haar sterke toplaag voorkomt krassen en slijtage en maakt haar uitermate geschikt voor gezellige verjaardagen of drukke uitverkoopdagen in uw winkel. Met wat bescherming tegen de elementen en gepast onderhoud, blijft uw PVC-vloer jarenlang prachtig en gaan jullie een lang en gelukkig leven tegemoet!

Mocht u nog verdere vragen hebben over het onderhoud van uw PVC-vloer, of op zoek zijn naar de juiste reiniger of beschermingsmaterialen, dan helpen we natuurlijk graag!