Nieuw: Re-life en Vivalife

apr 13, 2022

Bestseller 2022:

Visgraat, visgraat, visgraat! De patroonvloer, en dan met name de visgraatvloer, blijft onverminderd populair dit jaar.  Een mooie patroonvloer geeft direct allure aan een ruimte. Waar voorheen nog gedacht werd dat alles rustig en onopvallend moest zijn, durven...

Binnenkijken bij Veneta

Het snelgroeiende bedrijf Veneta Raamdecoratie begon flink uit haar jasje te groeien en moest daarom verhuizen naar een nieuw kantoorpand in Zwolle. Het jonge bedrijf wilde graag een uitnodigende moderne uitstraling creëren en gebruik maken van zowel PVC als...

Binnenkijken bij de familie Sin

Voor hun mooie nieuwbouwwoning in Scherpenzeel was de familie Sin op zoek naar een nieuwe vloer. Hun oog viel op een lichte eikenhouten vloer, gelegd in een Hongaarse punt. Deze vloer past perfect in hun woonstijl, die zich waarschijnlijk het best laat omschrijven als...

Duurzame Gordijnstoffen

Lifestyle Interior komt met twee prachtige nieuwe collecties gordijnstoffen, gemaakt van gerecycled en geupcycled basismateriaal. “Groene” gordijnen, beschikbaar in vele mooie kleuren. Sfeervol, functioneel en duurzaam!

Duurzaamheid is wat de klok slaat. We beseffen ons steeds meer, dat alles wat we doen impact heeft op onze leefomgeving. In de interieurbranche is maatschappelijk verantwoord ondernemen dan ook een van de grootste trends.

In die trend lanceert Lifestyle Interior dit voorjaar twee prachtige nieuwe stoffencollecties die met trots meerdere duurzaamheidscertificaten dragen. Lees hieronder snel meer over de Eco Friendly Fabrics-collecties: “Re-life” en “Vivalife”, of kom deze bij ons in de showroom bewonderen. De collectie bestaat uit 9 verschillende stoffen, van robuuste overgordijnen tot lichte transparante stoffen in een uitgebreid kleurenpalet.

Wat maakt deze gordijnen duurzaam?

De producten met de naam Re-life, zijn gemaakt van polyester dat samengesteld is uit minimaal 70% gerecycled materiaal. Gerecycled materiaal betekent dat dit van hergebruikte grondstoffen gemaakt is. In dit geval zijn producten zoals PET-flessen en kleding, opnieuw verwerkt tot de garens van deze gordijnen.

De stoffen van de Vivalife-producten zijn gemaakt van zogenaamde “Harmolan”-garens, die geproduceerd zijn uit restmaterialen uit de industrie. Materiaal dat anders weggegooid zou worden, wordt nu op ingenieuze wijze ingezet om prachtige stoffen mee te produceren. Naast dat dit verspilling tegengaat, wordt er ook nog eens duurzamer geproduceerd. De garens worden gecreëerd door polymeer korrels om te vormen naar garens. Door tijdens dit proces al de kleur toe te voegen, hoeft dit niet achteraf met behulp van heel veel water gedaan te worden. Dit scheelt wel 5000 liter water per 1000 meter geproduceerde garens! En de stoffen worden er ook nog eens heel kleurvast van (kleurechtheidscore van 8).

De Vivalife stoffen zijn naast kleurvast en duurzaam ook sterk, vuilafstotend en goed reinigbaar.

Heeft u vragen over deze nieuwe collectie van Lifestyle Interior of de duurzaamheid van andere producten, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. We helpen u graag uw keuzes slim en bewust te maken!